Murtosuoja 2019: 9 kohdan tehtävälista

2711 0
Murtosuoja Kodinturva Turvauutiset

Kun kotisi murtosuoja on tehty hyvin ja se myös toimii, ennaltaehkäiset ikävät kotimurrot. Hoida nämä 9 tehtävää, niin viet kodin murtosuojan hyvälle tasolle.

1. Kodin lukitus kuntoon

Murtosuojan ensimmäinen ja tärkein kohta on tietysti se, ettet päästä ketä tahansa kotiisi lukitsemattomista ovista.

Mikäli et tiedä, missä kaikki kotisi ulko-ovien avaimet ovat, on parasta sarjoittaa lukot uudelleen. Näin varmistat, ettei kadonneella avaimella enää pääse kotiisi. Samalla kannattaa varmistua, että lukosta löytyy takalukitusmahdollisuus.

Valtaosa uusista lukoista on takalukittavia. Tämän voit tarkistaa lukon rintalevystä. Rintalevyssä tulisi olla valintanuppi, jolla takalukituksen saa päälle ja pois.

2. Turvalukko päälle, kun lähdet kotoa pois

Turvalukko Varmuuslukko Turvauutiset

Hyvän murtosuojan saat käyttämällä kahta lukkoa, käyttölukkoa sekä turvalukkoa. Turvalukko on huomattavasti vaikeampi murtaa auki ja vaatii äänekkäämpiä työkaluja, joka puolestaan ajaa murtovarkaan etsimään helpompia kohteita.

AJAX – Uuden sukupolven turvajärjestelmä

3. Ovet ja ikkunat kiinni

Itsestään selvätkin asiat pääsevät joskus unohtumaan. Moni kotimurto tehdään avoimien ovien ja ikkunoiden kautta. Selvää on, että murtovaras valitsee aina helpoimman kohteen ja reitin. Varmista ovet ja ikkunat aina kun poistut kotoa. Ovet ja ikkunat kannattaa pitää kiinni myös öisin.

4. Ovet takalukkoon

Muista laittaa ovet aina takalukkoon, kun poistut kotoa. Mikä olisikaan murtovarkaalle mukavampaa palvelua kuin päästä helposti sisään lukitsemattomasta ovesta. Takalukitus tarkoittaa teljen lukittumista ulos -asentoon siten, että lukon saa auki ulkopuolelta ainoastaan avaimella tai sisäpuolelta vääntönupista. Takalukitun oven telkeä ei saa painettu sisään työkaluilla.

Valintanupin asento:

Murtosuoja Abloy Valintanapit Takalukitus

YLÄASENTO = takalukitus Lukko avattavissa vain avaimella tai vääntönupilla.

ALA-ASENTO = päiväkäyttö Lukko avattavissa myös painikkeella.

5. Valaise sisääntulot sekä piha

Sisääntulojen valaiseminen antaa lisämukavuutta asukkaille, mutta myös vaikeuttaa murtovarkaan salassa työskentelyä. Pihan ja sisääntulot voit helposti valaista joko ajastimella tai liiketunnistimella varustetuilla valoilla. Kun liität valaistukseen hämäräkytkimen, varmistat, että valot syttyvät vain pimeään aikaan, eikä kuluta turhaan sähköä kun valaistusta ei tarvita.

Murtosuoja Valaistu talo

6. Aktivoi naapurivahti

Naapurisuhteet kannattaa pitää hyvänä, jotta kotoa poistuessasi voit aktivoida naapuruston vahtiominaisuudet. Naapurit pitävät mielellään vahtia asuinalueella liikkuvista hämäristä henkilöistä ja ajoneuvoista, koska vastavuoroisesti sinäkin huolehdit siitä omalla vahtivuorollasi.

Murtosuoja Naapurivahti

Naapuria kannattaa myös pyytää tyhjentämään postilaatikko, mikäli aiot olla pidempään poissa. Täynnä oleva postilaatikko on selvä merkki asukkaiden poissaolosta. Talviseen aikaan naapuri voi käydä tekemässä pihalle jalanjälkiä tai jopa hyvää ystävyyttään luoda pihalta lumet.

7. Älä kerro poissaolostasi koko maailmalle

Mikäs sen mukavampaa kuin kertoa sosiaalisessa mediassa kauan odotetusta lomamatkasta. Postauksesi saattavat kuitenkin näkyä väärillekin silmäpareille, jolloin mainostat tehokkaasti kotisi tyhjilleen jäämistä.

Ole hiljaa Murtosuoja Turvauutiset

Jos kuitenkin haluat jakaa tiedon lomailustasi, huolehdi some tilisi yksityisyydestä.

8. Hanki hälytysjärjestelmä

Kun kaikki muu murtosuoja pettää, oikein asennettu ja toimiva hälytysjärjestelmä huolehtii kodistasi ympäri vuorokauden, lomalla tai kotona ollessa. Hälytysjärjestelmiä ja palveluita löytyy moneen makuun. Kannattaa siis tutustua hyvin tarjontaan ja miettiä tarkkaan kuinka kattavaa järjestelmää tai palvelua tarvitset.

Murtosuoja Hälytysjärjestelmä Ajax

AJAX – Uuden sukupolven turvajärjestelmä

9. Kameravalvonta ajaa varkaat tiehensä

Murtovaras ei halua tulla nähdyksi kameralle, joten se toimii hyvänä säikyttimenä varkaalle. Naapurustosta varmasti löytyy helpompiakin kohteita. Jotta kameravalvonnalla olisi paras ennaltaehkäisevä hyöty, kannattaa kamerat sekä kameravalvonnasta kertovat kyltit asettaa näkyville paikoille.

Videovalvonta Kameravalvonta Turvauutiset

Kameroita asentaessa kannattaa kuitenkin huomioida, että kameroita ei voi suunnata mihin sattuu. Rikoslaista ja salakatselusta voit lukea lisää täältä.

Lisää luettavaa:

➡️ Paras hälytysjärjestelmä?

➡️Turvallisuus 2019 – Kodin ja perheen turvallisuus

 

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa, mikäli koet artikkelin tuovan arvoa myös läheistesi perheiden turvallisuuden parantamiseen.

Ei kommentteja

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three + eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.