Paras hälytysjärjestelmä?

10667 0
Paras hälytysjärjestelmä - Kodin ja taloyhtiön turvallisuus

Kotien suojauksen yleistymisen vuoksi myös hälytysjärjestelmien ja turvapalveluiden markkinointi on käynyt agressiivisemmaksi. Koteja ja perheitä lähestytään ovimyynnillä sekä kaikenlaisilla lupauksilla paremmasta turvallisuudesta. Monelle kuitenkin herää kysymys: Mikä on paras hälytysjärjestelmä minun tarpeisiini ja ovatko turvapalvelut vain rahastusta?

Onko kyseessä vain rahastus turvallisuuden varjolla, vai onko tarjottu palvelu oikeasti satojen eurojen vuosikulun arvoinen?

Turvapalvelut rahastusta

On selvää, että kokonaisvaltaisille turvapalveluille on sijansa suomalaisten kotien turvallisuudessa. Ihanne tilanteessa turvapalvelut ottavat turvallisuuden ylläpitämisen vastuun asukkaan harteilta, eikä järjestelmän ja palvelun toimivuudesta tarvitse huolehtia itse.

Emme kuitenkaan elä täydellisessä maailmassa ja vahinkoja sattuu. Olemme viime kädessä itse vastuussa kotimme ja perheemme turvallisuudesta. Voimmeko todellisuudessa luottaa lupauksiin paremmasta turvallisuudesta jos emme itse hoida ja seuraa hälytysjärjestelmän toimintaa?

Mikä on paras hälytysjärjestelmä minulle?

Ennen kuin hälytysjärjestelmää lähtee hankkimaan, kannattaa hälytysjärjestelmän ja palvelun kustannukset, sekä niiden sisältö selvittää hyvin. Turvapalveluiden toimivuus selviää tyypillisesti googlettamalla kyseisen palveluntarjoajan asiakaskokemukset.

Olen itse 8 vuotta kotien turvallisuutta seuranneena sitä mieltä, että mikäli hälytysjärjestelmä on laadukas ja se on hyvin asennettu, ei se tarvitse turvallisuuspalvelua rinnalleen. Hyvän hälytysjärjestelmän vuosittaiset huoltokustannukset jäävät minimaalisiksi, eikä huoltopalvelusta kannata maksaa itseään kipeäksi. Mikäli koti jää usein tyhjilleen, ainoa palvelu jota voin suositella, on erillinen hälytyskeskuspalvelu. Hälytyskeskuspalvelunkin kanssa vuosittaiset kustannukset jäävät pieniksi verrattuna turvayritysten tarjoamiin turvallisuuspalveluihin.

Bonuksena on tietysti se, että omistat itse järjestelmän sekä tiedät varmuudella, että se toimii juuri silloin kun sen pitääkin.

Ajax hälytysjärjestelmä

Vuoden 2018 lopussa selvitimme, minkälaisia hälytysjärjestelmiä markkinoillamme on tarjota. Keskityimme lähinnä itsehallittaviin hälytysjärjestelmiin. Suurin osa järjestelmistä oli todella huonolaatuisia viritelmiä. Hyviäkin toki löytyi, mutta niissäkin tekninen kehitys oli jo ajanut ohi.

Löysimme kuitenkin yhden, täysin uuden tyyppisen hälytysjärjestelmän, jossa yhdistyi korkea laatu, uudenlainen turvallisuusajattelu ja käyttäjäystävällisyys.

Ajax hälytysjärjestelmä

Ajax hälytysjärjestelmä on Ajax Systemsin valmistama ja SouSec Turvaratkaisujen myymä hälytysjärjestelmä, joka on kahminut lukuisia palkintoja muutaman viime vuoden aikana. Ajax on Suomessa vielä uusi tuttavuus, mutta muualla Euroopassa Ajaxin myynti on lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun.

Ajax Systems Palkinnot

Lue lisää Ajaxista SouSecin sivuilla

Paras hälytysjärjestelmä kotiin

Testatessamme Ajax hälytysjärjestelmää totesimme, että Ajax Systems on onnistunut ratkaisemaan monet haasteet ja ongelmatilanteet, joita perinteisissä hälytysjärjestelmissä tähän asti on ollut.

Käyttäjäystävällisyys

Ajaxin käyttö ja hallinta on tehty todella helppokäyttöiseksi. Järjestelmän käyttö ja asennus hoidetaan Ajaxin mobiilisovelluksen avulla. Peruskäyttö onnistuu näppärästi myös tyylikkään kosketusnäppäimistön tai avaimenperien avulla.

Hälytysjärjestelmän hallinta pysyy näppärästi omissa käsissä. Käyttäjien lisääminen ja hallinta onnistuu helposti mobiilisovelluksen avulla. Selkeäkäyttöinen sovellus ei käyttöohjeita kaipaa pienen tutkiskelun jälkeen.

Paras hälytysjärjestelmä - mobiilisovellus helppokäyttöisyys

Tekninen laatu

Ajaxissa iso osa vanhakantaisista ajatusmalleista on heitetty roskiin ja järjestelmä on rakennettu täysin uusiksi uusinta teknologiaa hyödyntäen. Langattomien järjestelmien yksi heikkous on ollut aina heikko pattereiden kesto. Ajaxin kohdalla tästä ei tarvitse huolehtia. Patterit kestävät näppäimistöä lukuunottamatta 5-7 vuotta.

Pitkä pattereiden kesto ei ole pois langattoman signaalin kantomatkasta. Ajaxiin on onnistuttu luomaan aivan uskomaton kantama, jollaista ei ole koskaan nähty koteihin tarkoitetuissa hälytysjärjestelmissä.

Ajax lupaa kantamaksi jopa 2000m avoimessa tilassa! Harva koti tarvitsee tällaisia kantamia, mutta tässä tapauksessa se kääntyy myös hyväksi läpäisykyvyksi. Signaali läpäisee todella tehokkaasti erilaisia rakennusmateriaaleja.

Testasimme tuota väittämää

Otimme testiin toisen kerroksen kerrostaloasunnon, johon sijoitimme Ajaxin keskusyksikön. Asensimme Ajaxin ovitunnistimen kerrostalon väestönsuojassa sijaitsevan verkkokellarin oveen. Suora etäisyys keskusyksikön ja ovitunnistimen välille tuli noin 25-30 metriä. Ei etäisyytenä vielä valtava, mutta väliin mahtuu kaksi betonirakenteista kerrosta sekä väestönsuojan 300-400mm paksut teräsbetoniseinät.

Epäilyksemme oli korkeat lupauksista huolimatta, mutta se toimi! Signaali todellakin kantoi keskukselta ovitunnistimella ilman minkäänlaista ongelmaa! Eikä kyse ole vain hetkellisestä tilanteesta, vaan kyseinen verkkokellarin ovi on edelleenkin suojattuna, eikä signaali ole katkennut kertaakaan viimeisen 3 kuukauden aikana.

ylivoimainen signaalin kantama

 

Upea design

Ajaxin tunnistimet ovat upeita. Ajaxia ei ole suunniteltu vain insinöörien voimin vaan aikaa on käytetty myös hyvännäköiseen ulkokuoreen. Vaihtoehtona perinteiseen valkoiseen, Ajax tarjoaa myös tyylikkään mustan värityksen. Tunnistimien ulkonäkö läpäisee varmasti tarkemmankin sisustajan vaatimukset.

Upea design - liiketunnistin

Paras hälytysjärjestelmä taloyhtiöön

Ajax tuo taloyhtiöille täysin uudenlaisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja asukkaiden ja kiinteistön turvallisuuden parantamiseen. Jokaiseen asuntoon ei tarvitse enää omaa hälytysjärjestelmäänsä, vaan yhdellä Ajax hälytysjärjestelmällä voidaan suojata jopa 25 asuntoa, joista jokainen toimii itsenäisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että hälytysjärjestelmään luodaan ohjelmallisesti itsenäisesti toimivia alueita (ts. silmukoita), joilla on omat tunnistimensa, käyttäjänsä ja toimintaperiaatteensa.

Esimerkiksi palo- tai vuotohälytykset saadaan paikallistettua nopeasti oikeaan asuntoon. Tarvittaessa palohälytys saadaan kuulumaan myös muissa asunnoissa. Asukas pystyy käyttämään vain oman asuntonsa aluetta (silmukkaa), eli hän ei esimerkiksi pysty kytkemään toisen asunnon murtohälytyksiä pois päältä.

Taloyhtiön säästö turvakustannuksissa on merkittävä. Vaikka kiinteistössä olisi asuntoja enemmänkin kuin tuo 25 asuntoa, ei taloyhtiö tarvitse kuin yhden ainoan järjestelmän. Suojattavien asuntojen määrää saadaan nostettua vain lisäämällä järjestelmään lisää keskusyksiköitä. Jokainen keskusyksikkö tuo 25 suojattavaa aluetta (silmukkaa) lisää.

Säästöä tulee myös asennuskustannuksissa. Ajaxin langaton teknologia kantaa pitkälle ja läpäisee hyvin jopa kerrostalon seiniä, joten johdotuksia ei tarvita ja asennus on nopeaa.

Paras hälytysjärjestelmä - Taloyhtiön turvallisuus - Paloturva - Vuototurva - Murtoturva

Ajax hälytysjärjestelmän käyttö taloyhtiössä

Järjestelmän käyttö ei mene vaikeaksi, vaikka järjestelmään olisikin liitetty useampi asunto. Järjestelmälle nimetään pääkäyttäjä, joka hallinnoi peruskäyttäjien tunnuksia. Käyttäjiä järjestelmässä voi olla jopa 99kpl per keskusyksikkö. Peruskäyttäjillä on pääsy vain omiin tietoihin, eikä esimerkiksi mobiilisovelluksessa näy muuta kuin oman asunnon tiedot. Ikäänkuin jokainen asunto olisi suojattu omalla hälytysjärjestelmällään.

Murtosuojatuissa taloyhtiöissä käyttäjien ei tarvitse murehtia siitä, kuka heidän asuntoonsa mahdollisesti pääsee sisälle. Jokainen asunto on oma alueensa (silmukka), jonka käyttöoikeus annetaan vain asunnon asukkaalle. Edes pääkäyttäjällä ei ole pääsyä alueisiin, joihin hänelle ei ole luotu käyttöoikeutta.

Hälytysjärjestelmän antamat vikailmoitukset voidaan ohjata suoraan vaikka huoltoyritykselle tai muulle nimetylle henkilölle, joka pystyy reagoimaan vikatilanteisiin taloyhtiön puolesta.

Ajax hälytysjärjestelmän asennus

Hälytysjärjestelmä on helppo asentaa vaikka hälytysjärjestelmiä ei olisi aiemmin asentanutkaan. Myönnettäköön kuitenkin, että koska kyseessä on hyvinkin tärkeä projekti, on asennus hyvä antaa ammattilaisen käsiin.

Varsinkin taloyhtiöissä on enemmän kuin suositeltavaa teettää asennus ja käyttöönotto asentajalla, jolla on sekä pätevyys että lupa asentaa kotien hälytysjärjestelmiä.

Hälytysjärjestelmän asennus

Kameravalvonnan liittäminen hälytysjärjestelmään

Ajax mahdollistaa helpon tavan seurata valvontakameroiden kuvaa suoraan Ajaxin mobiilisovelluksen kautta. Kameroiden liittäminen on helppoa, joka sekin onnistuu helposti mobiilisovelluksen avulla. Mikäli kamera tukee videon suoratoistoa (RTSP) voi kameran liittää järjestelmään. Ajaxiin voit liittää huikeat 50 kameraa tai tallenninta! Parhaiten järjestelmän kanssa sopii Sunellin, Dahuan tai Hikvisionin kamerat ja tallentimet.

Ajaxin liittäminen hälytyskeskukseen

Järjestelmän liittäminen hälytyskeskukseen on todella helppoa!

Esimerkiksi Securitasin hälytyskeskukseen se käy näin:

  1. Soita tai lähetä sähköposti Securitasin asiakaspalveluun
  2. Vastaat muutamaan tarkentavaan kysymykseen
  3. Allekirjoitat sopimukset sähköisesti
  4. Saat liitäntään tarvittavat tiedot sähköpostitse
  5. Istut sohvalle ja liität järjestelmän mobiilisovelluksen avulla Securitasin hälytyskeskuspalveluun

Isommissa kohteissa ja yrityskohteissa Securitas tarvitsee kohdearvioinnin ennen kytkentää. Se ja kaikki muut mahdolliset tilanteet selviää hyvinkin helposti soittamalla Securitasin asiakaspalveluun.

 

Lue lisää Ajaxista SouSecin sivuilla

Lisää luettavaa:

➡️Turvallisuus 2019 – Kodin ja perheen turvallisuus

➡️Murtosuoja 2019: 9 kohdan tehtävälista

➡️Vesivahinko – Näin estät ja minimoit kustannukset

 

Ei kommentteja

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four + twelve =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.