Tietosuojaseloste

Keitä olemme

Turvauutiset.fi keskittyy kodin- ja pienyritysten turvallisuuden parantamiseen jakamalla ajankohtaista tietoa turvallisuudesta.

Verkkosivustomme osoite on: https://www.turvauutiset.fi.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kerättävät tiedot vaihtelevat siitä riippuen, miten käytät palvelujamme. Saamme keräämämme henkilötiedot joko suoraan sinulta tai kolmannelta osapuolelta tai keräämme tiedot verkkosivuillamme tapahtuvan käyttäytymisesi tai palveluidemme käytön (esim. kuva/äänimateriaali) perusteella. Tietojesi käyttö on sallittua soveltuvan tietosuojalainsäädännön nojalla. Useimmissa tapauksissa henkilötietojesi käyttö perustuu palvelujamme koskevan sopimuksen valmisteluun tai täytäntöönpanoon taikka oikeutettuun etuumme, mutta joissakin tapauksissa (esim. lain niin edellyttäessä) käyttömme voi perustua suostumukseesi.

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Uutiskirjeet

Käytämme MailChimp-sähköpostipalvelua uutiskirjeissä ja viestinnässä. MailChimpille siirretään käyttäjistä etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite.

MailChimp on yhdysvaltalainen yhtiö, jolloin henkilötietoja siirtyy Euroopan unionin ulkopuolelle. Yritys kuuluu USA:n ja EU:n välisen Privacy Shield -kehyksen sertifioitujen yritysten listalle ja ne noudattavat omalta osaltaan EU:n tietosuoja-asetusta.

Lisää tietoa: MailChimp.

Yhteydenottolomakkeet

Tallennamme yhteydenottolomakkeen kautta käydyt keskustelut asiakaspalvelua ja sen parantamista varten sekä kehittääksemme toimintaamme ja palveluitamme.

Yhteydenottolomakkeen kautta kerätyt henkilötiedot (nimi + sähköpostiosoite) tallennamme sähköpostirekisteriimme ja käsittelemme niitä luottamuksella ja turvallisesti.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Lue lisää Turvauutiset.fi:n evästeistä.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Verkkosivustollamme käytetään Google Analytics -analysointiohjelmaa, joka helpottaa sivuston käytön seurantaa ja mahdollistaa sen jatkokehityksen. Evästeisiin kerätään nimettömänä perustietoja käyttäjien verkkokäyttäytymisestä. Evästeisiin tallennetut tiedot siirtyvät Googleen.  Tietoja, joita kävijöistä kerätään, säilytetään Googlen palvelimilla 26 kuukautta, jonka jälkeen ne häviävät.

Google Analyticsin evästeiden käytön voi estää lataamalla ja ottamalla käyttöön Google Analytics Opt-out Browser Add-on -vaihtoehdon.

Voit estää evästeiden käytön kokonaan tietokoneellasi muuttamalla selaimesi asetuksia. Asetusten sijainti riippuu selaimesta. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että monet toiminnot ja palvelut edellyttävät, että verkkosivusto tallentaa tekemäsi valinnat. Jos estät evästeet, et välttämättä voi käyttää kaikkia toimintoja ja palveluja.

Kaikissa selaimissa evästeet voi poistaa yksitellen tai yhdellä kertaa. Poistotoiminnon sijainti riippuu selaimesta. Alla olevista linkeistä saat ohjeita oman selaimesi asetuksista.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Missä henkilötietojasi käsitellään

Pyrimme aina siihen, että henkilötietojasi käsitellään EU:n/ETA:n alueella ja että kaikki omat IT-järjestelmämme sijaitsevat EU:n/ETA:n alueella. Henkilötietojasi saatetaan kuitenkin tietyissä tilanteissa siirtää EU:n/ETA:n ulkopuoliseen maahan, ja siirrettyjen tietojen vastaanottaja saattaa käsitellä tietoja EU:n/ETA:n ulkopuolella esimerkiksi, jos jaamme henkilötietojasi sellaiselle henkilötietojen käsittelijälle, joka joko itse tai alihankkijan kautta on sijoittautunut EU:n/ETA:n ulkopuoliseen maahan tai jakaa tietoa sellaiseen maahan. Näissä tapauksissa ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin laillisiin, teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että henkilötietojasi käsitellään luotettavasti ja asianmukaisella turvallisuustasolla, joka on verrannollinen EU:n/ETA:n alueella tarjottavaan turvallisuustasoon nähden. Esimerkkejä asianmukaisista turvallisuustoimenpiteistä ovat hyväksytty käytännesääntö vastaanottajamaassa, yleiset vakioehdot, sitovat liiketoimintasäännöt tai tietosuojaseloste.

Jos haluat kopion niistä turvallisuustoimenpiteistä, joita olemme ottaneet käyttöön, tai jos haluat saada tietoa, missä nämä ovat saatavilla, voit ottaa meihin yhteyttä.

Tietojen luovuttaminen

Emme myy tietojasi kolmansille osapuolille. Me voimme kuitenkin jakaa tietojasi toiselle Eteläsalmi Oy:n omistamalle sivustolle liittyen tuotteidemme ja palveluidemme tarjoamiseen. Koska toimintamme edellyttää taitoja ja resursseja muilta yhtiöiltä, meillä on tarve jakaa tietojasi tarkoin valituille vastaanottajille näiden toimintojemme suorittamiseksi. Näillä yhtiöillä on vastaavat lailliset velvoitteet meitä kohtaan tietojesi suojaamiseksi. Vaihtoehtoisesti me pysymme edelleen vastuullisina siitä, mitä nämä yhtiöt tekevät tiedoillasi.

Lisätiedot

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Henkilöstöä koulutetaan säännöllisesti ja rekistereihin sähköisesti tallennetut tiedot on suojattu niin, että niitä pääsee katsomaan vain siihen oikeutettu henkilö.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Mahdollisen tietomurron sattuessa, käymme läpi mistä tietomurto on tehty ja mikä sen on aiheuttanut. Mahdollisista tietomurroista ilmoitetaan sivustollamme.

Kolmannet osapuolet, joilta saamme henkilötietoa

Emme vastaanota henkilötietoa kolmansilta osapuolilta.

Henkilötietoon liittyvä automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Emme suorita henkilötietoon liittyvää automaattista päätöksentekoa ja profilointia. Lisätietoja aiheesta https://tietosuoja.fi/automaattinen-paatoksenteko-profilointi